Dirck van Bekkum

Drs. Dirck van Bekkum (1947) werkte jarenlang in het technisch bedrijfsleven. Pas op 27 jarige leeftijd begon hij aan een studie culturele antropologie in Nijmegen en volgde een intensieve post-doc opleiding praktiseren van antropologisch en van familie erfgoed. Hij was in 1981 in Japan en deed tijdens die studiereis onderzoek naar de dialectiek tussen culturele schokeffecten en epistemologie (basis kennisproductie) en tussen Kendo (martial art) en sport als culturele socialisatie.

Hij werkte 10 jaar met jonge mannen in de klinische psychiatrie en met volleybalteams. Over dit veldwerk publiceerde hij een aantal artikelen over ‘intercultureel volwassen worden’ van jonge mannen. (www.riteofpassage.nl) Hij werkte mee aan boeken in transculturele hulpverlening en transculturele psychiatrie en is betrokken bij preventie projecten huiselijk en publiek geweld.

Dirck van Bekkum praktiseert yoga en gevechtskunst en coacht groepen van mannelijke en vrouwelijke professionals in het begeleiden van jonge mannen in multiculturele contexten naar volwassenheid. Hij werkt aan enkele boekjes rond interculturele mannelijkheden. Dirck van Bekkum is samen met Theresia Bernet (organisatiekundige) eigenaar van Bureau Moira CTT. Hij is vader van twee volwassen kinderen.